Bylinkové maslo

Ingrediencie: Maslo, himalájska soľ – množstvo podľa chuti, výber byliniek podľa chuti: pažítka, kôpor, tymián, petržlenová vňať

Postup: Zmäknuté maslo vymiešať so soľou a pridať nasekané bylinky. Zabaliť do potravinovej fólie a uložiť do chladničky aspoň na 3 hodiny.

Nátierka z avokáda s kozím syrom

Ingrediencie: 2 zrelé avokáda, 120 g kozieho syra, 2 uvarené vaječné bielky, 2 strúčiky cesnaku, šťava z limetky, 2 poliev. lyžice olivového oleja, hrsť vlašských orechov, podľa chuti čierne korenie a himalájska soľ

Postup: Avokáda olúpeme a vydlabeme dužinu. Pokrájame a vložíme do mixéra. Pridáme všetky ostatné suroviny a rozmixujeme na hladkú pastu. A natrieme napríklad na chlebík Jonatan.

Nátierka z tuniaka s jablkom a mrkvou

Ingrediencie: tuniak v oleji (200g), 200g jemného tvarohu, 1 lyžica horčice (dijonská), 2 lyžice majonézy, 2 uvarené vajcia, 2 jarné cibuľky, 1 jablko, 1 mrkva, šťava z 1 limetky, čierne korenie a himalájska soľ podľa chuti

Postup: Uvarené vajcia olúpeme a nakrájame. Nakrájame cibuľky. Mrkvu a jablko nahrubo nastrúhame. Z tuniakovej konzervy zlejeme olej, tuniaka si preložíme do misky, pridáme cibuľku, tvaroh, horčicu, majonézu, vajíčka, postrúhanú mrkvu a jablko. Podľa chuti osolíme a okoreníme. A natrieme napríklad na chlebík Jonatan.

Nátierka cícerová

Ingrediencie: 400g uvareného cíceru (najlepšie namočiť na 1 noc a nasledujúci deň variť cca 1 až 1,5 hodiny), 4 polievkové lyžice olivového oleja, 2 polievkové lyžice Tahini pasty, 2 strúčiky cesnaku, šťava z 1 citróna, čierne korenie a himalájska soľ podľa chuti

Postup: Všetky suroviny jednoducho zmixujte v mixéri na hladkú pastu.

x
Táto webová stránka používa súbory cookies. Prehliadaním webovej stránky vyjadrujete súhlas s ich používaním. Zistiť viac.. Rozumiem