Ingrediencie: Maslo, himalájska soľ – množstvo podľa chuti, výber byliniek podľa chuti: pažítka, kôpor, tymián, petržlenová vňať
Postup: Zmäknuté maslo vymiešať so soľou a pridať nasekané bylinky. Zabaliť do potravinovej fólie a uložiť do chladničky aspoň na 3 hodiny.
Ingrediencie: 2 zrelé avokáda, 120 g kozieho syra, 2 uvarené vaječné bielky, 2 strúčiky cesnaku, šťava z limetky,
2 poliev. lyžice olivového oleja, hrsť vlašských orechov, podľa chuti čierne korenie a himalájska soľ
Postup: Avokáda olúpeme a vydlabeme dužinu. Pokrájame a vložíme do mixéra. Pridáme všetky ostatné suroviny a
rozmixujeme na hladkú pastu. A natrieme napríklad na chlebík Jonatan.
Ingrediencie: tuniak v oleji (200g), 200g jemného tvarohu, 1 lyžica horčice (dijonská), 2 lyžice majonézy, 2 uvarené
vajcia, 2 jarné cibuľky, 1 jablko, 1 mrkva, šťava z 1 limetky, čierne korenie a himalájska soľ podľa chuti
Postup: Uvarené vajcia olúpeme a nakrájame. Nakrájame cibuľky. Mrkvu a jablko nahrubo nastrúhame. Z tuniakovej
konzervy zlejeme olej, tuniaka si preložíme do misky, pridáme cibuľku, tvaroh, horčicu, majonézu, vajíčka, postrúhanú
mrkvu a jablko. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
A natrieme napríklad na chlebík Jonatan.
Ingrediencie: 400g uvareného cíceru (najlepšie namočiť na 1 noc a nasledujúci deň variť cca 1 až 1,5 hodiny),
4 polievkové lyžice olivového oleja, 2 polievkové lyžice Tahini pasty, 2 strúčiky cesnaku, šťava z 1 citróna, čierne korenie a
himalájska soľ podľa chuti
Postup: Všetky suroviny jednoducho zmixujte v mixéri na hladkú pastu.